Gezondheid

Hypnose: Verander je leven in slechts 60 minuten

Hypnose: Verander je leven in slechts 60 minuten

Wist je dat hypnotherapie je kan helpen om door middel van hypnose te stoppen met roken, gewicht te verliezen, beter om te gaan met stress of je te verlossen van angsten en fobieën? Hypnose brengt je in contact met je onderbewustzijn en daardoor ben jij in staat om je innerlijk een positieve impuls te geven. Dingen die onmogelijk lijken, blijken plots werkelijkheid te worden. Maar wat is hypnose eigenlijk precies, hoe gaat het in zijn werk en hoe past een hypnotherapeut dit toe?

 

Hypnose, de blik naar binnen richten

Hypnose is een staat van bewustzijn waarin je je sterk concentreert op het innerlijk, ofwel het onderbewustzijn. Dat gebeurt soms zonder dat je het zelf beseft. Je geraakt opeens in een andere bewustzijnstoestand. Heb je bijvoorbeeld al met de auto gereden, waar je plots verder bent dan je dacht? Of ging je tijdens een film er zo in op dat de wereld om je heen even niet leek te bestaan? Op zo’n moment is er al sprake van een vorm van hypnose. Een ogenblik later neemt je bewustzijn het weer over en ben je terug in de zichtbare werkelijkheid. Hypnose moet je dan ook niet verwarren met slapen. Je bent altijd alert en kunt op ieder ogenblik stoppen!

 

Hypnose, altijd uit vrije wil

Je hebt vast wel eens een tv show gezien waarin een hypnotiseur een persoon onder hypnose brengt en deze allerlei dingen doet die op de lachspieren werken van de toeschouwer. Bij showhypnose lijkt het er vaak op dat deze persoon dit tegen zijn wil doet. Toch is dat bijlange niet het geval. Hypnose is namelijk alleen mogelijk wanneer iemand daar open voor staat en het uit vrije wil doet. Een hypnotiseur die wil entertainen haalt dan ook alleen personen op het podium die gevoelig zijn voor hypnose en daar voor open staan. Ook binnen de hypnotherapie is de vrije wil doorslaggevend. Maar er speelt hier ook wat anders. Mensen willen een behandeling omdat zij een probleem willen oplossen, zoals een rook- of eetverslaving. Niet iedereen vindt het echter even makkelijk om het onderbewustzijn te activeren. De rol van een hypnotherapeut is vooral om iemand te begeleiden naar het onderbewustzijn en zo tot de kern van het probleem te komen. Van daaruit kan het bewustzijn opnieuw worden geprogrammeerd en worden slechte gewoontes omgezet in goede.

 

Hypnose, even de filter uitzetten

Het onderbewustzijn kun je beschouwen als een groot archief waarin je herinneringen, gevoelens en gedachten zijn opgeslagen. De informatie bepaalt voor een groot deel wie jij bent en hoe jij naar de werkelijkheid kijkt. Wanneer je nieuwe informatie ontvangt, zal je deze eerste filteren. Je kijkt of het overeen komt met de reeds opgeslagen informatie. Wanneer de nieuwe informatie te veel afwijkt van de oude dan weigert jouw filter om dit op te slaan. We nemen niet zomaar automatisch alles voor waar aan. Een zoete appelsien smaakt nu eenmaal anders dan een zure citroen. Toch zie je bij een showhypnose iemand een citroen eten terwijl hij denkt met een appelsien te maken te hebben. Hypnose zorgt er namelijk voor dat we de filter even uitzetten. Daardoor wordt het mogelijk om het onderbewustzijn te voeden met nieuwe informatie. De gedachte om een niet- roker te zijn of geen zin meer te hebben in snoep, heeft zich geplant in je onderbewustzijn. Daarmee is een belangrijke stap gezet om het gewenste doel te bereiken.

 

Toepassingen

Hypnose kan onder meer worden toegepast bij en een oplossing zijn voor psychische en lichamelijke klachten, zoals:

 

Verander je leven in slechts 60 minuten

Als hypnotherapeute & Life coach, bied ik voor al deze klachten een passende behandeling. Daarbij draait alles rond efficiëntie. Door het onderbewustzijn te herprogrammeren worden er snel concrete resultaten geboekt. Veel klachten zijn dan ook al na slechts één sessie verholpen. Stoppen met roken, gewichtsverlies en het ‘plaatsen’ van een virtuele maagband, zijn mijn specialisaties.

 

Ben jij op zoek naar een doelgerichte oplossing voor jouw klachten en problemen of wil je meer weten over hypnotherapie en jezelf ontwikkelen?
 
BOEK NU je hypnose sessie of maak je afspraak via het nummer 0472/68 58 82 .

 

 

Hypnose